Vietnamese loempia’s

/, vlees/Vietnamese loempia’s
Vietnamese loempia’s2018-10-31T12:30:27+00:00

Project Description

Vietnamese loempia’s

Deze loempia’s zijn lekker als snack, maar je kunt ze ook als maaltijd eten. Gert-Jan en ik eten ze graag als makkelijke zondagsmaaltijd. Ze kunnen gefrituurd worden, maar ik bak ze liever in de oven, dat is minder vet.

De ingrediënten

– 400 gr wokgroente (met taugé, kool, prei, sperzieboon en rode paprika): ik neem meestal een zak Chinese wokgroente van AH.
– 8 loempiavellen van 21,5 x 21,5 cm (pak, diepvries, verkrijgbaar bij toko’s)
– 2 eieren
– 150 gr. gebakken kip in kleine stukjes (over van een andere maaltijd)
– zonnebloemolie
– zoete chilisaus voor erbij
Ook nodig: bakpapier

De bereiding

Verwarm de oven voor tot 200˚C (hetelucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier. Kluts de eieren met een eetlepel water of melk en wat zout. Houd van het mengsel een eetlepel over om de loempia’s dicht te plakken. Bak van de rest in een koekenpan een omelet  en laat deze afkoelen op een bord. Rol de omelet op en snijd in kleine stukjes.

Verhit 2 eetlepels olie in een wokpan en wok de groente 2 minuten, voeg dan de kip en de stukjes ei toe, roer goed door en voeg nog wat zout toe als het mengsel te flauw is. Laat het in de pan afkoelen tot lauw.

Leg een loempiavel met de punt naar je toe op het aanrecht en lepel een achtste deel van het groentemengsel erop en verdeel gelijkmatig tot een rol vulling. Sla de punt er overheen en rol een kwartslag. Vouw dan de linker- en rechterpunt naar binnen op de rol vulling. Rol nog een halve slag en kwast dan de bovenste punt in met het achtergehouden ei. Rol de loempia nu helemaal op en zorg dat de punt goed vastgeplakt zit. Leg met de punt naar beneden weg tot de andere loempia’s ook klaar zijn. Kwast de loempia’s aan alle zijden ruim in met olie, dat is belangrijk om een lekkere knapperige korst te krijgen. Zet de bakplaat midden in de oven en bak de loempia’s 15 min. Haal de bakplaat even uit de oven en keer de loempia’s, bak nog eens 10 min. Serveer met de zoete chilisaus. Kies voor een hete of minder hete saus, afhankelijk van hoe hittebestendig je bent.