Boerin-Irene-recept: krokante kip

/, vlees/Boerin-Irene-recept: krokante kip
Boerin-Irene-recept: krokante kip2018-10-29T10:17:03+00:00

Project Description

Boerin-Irene-recept: krokante kip

Lekker als snack met een sausje om te dippen, maar ook bij de maaltijd. Deze kipstukjes hebben een bijzonder jasje. Chips geven er een lekkere krokante smaak aan. En de kipstukjes zijn makkelijk in de oven te bakken. Ik maak altijd veel, maar er blijft nooit wat over. Goed teken.

De ingrediënten

– 400 gr kipdijfilet in repen van 2 cm breed
– 125 gr chips (ik gebruik naturel chips, maar een smaakje kan ook)
– 50 gr bloem
– 1 groot ei
– 1 tl uienpoeder
– ½ tl knoflookpoeder
– cocktailsaus, chilisaus, ketchup, veel sauzen zijn lekker bij deze kip

Ook nodig: 
– een deegroller
– een plastic zak
– bakpapier

De bereiding

Verwarm de oven voor tot 175˚C (hetelucht). Doe de chips in een plastic zak en rol met de deegroller over de zak tot de chips grove kruimels zijn.

Leg de chips vervolgens in een diep bord.

Meng de bloem met het knoflook- en uienpoeder ook in een diep bord. Zout hoeft er niet bij, de chips zijn al hartig genoeg.

Roer in een derde diep bord het ei los.

Snijd de kipdijfilet in repen van 2 cm breed. Haal de repen eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door de chips.

Leg de gepaneerde repen op de met bakpapier bedekte bakplaat.

Bak de kip in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar. Check de gaarheid door het grootste stuk kip van de bakplaat te nemen en door te snijden. Als het vlees niet meer roze is en er helder vleessap uit komt is de kip gaar.

Kies allemaal lekkere sausjes erbij, en bijvoorbeeld stokbrood en een lekkere rauwkostsalade om er een gezonde maaltijd van te maken.