Krak

Krak

By |2018-10-31T11:56:51+01:00juli 9th, 2018|Columns|0 Comments

Op een gloeiendhete zomerdag deed ik in de vroege morgen boodschappen. Gewoon, geen haast, niks bijzonders. En ik val omdat mijn linkervoet blijft haken achter een wieltje van een winkelwagentje. Typisch zo’n ongeluk in een klein hoekje. Als ik ter aarde stort hoor ik een krak in mijn linkerarm. Die arm heeft wel wat averij opgelopen en wat een pijn. Ik bel Gert-Jan en hij laadt de boodschappen, mijn fiets en mij in zijn auto. Thuis dacht ik niet gelijk het ergste en nam een paar paracetamolletjes. Dat hielp geen barst. De volgende dag leek het de huisarts wel een goed idee als ik een foto liet maken. Om een lang verhaal kort te maken, in het ziekenhuis is er een röntgenfoto gemaakt en helaas, botje gebroken. De kop van het spaakbeen is in tweeën, een moeilijke plek. Ingipsen was geen goede optie, de chirurg heeft operatief de schade hersteld en er een titanium schroefje in gedraaid. En nu ben ik wekenlang uitgeschakeld en mag ik niks, behalve zo nu en dan een column typen met één hand. Het voelt zo raar, dat stilzitten, daar moet ik erg aan wennen. De gewone dagelijkse routine van wassen en aankleden is een hele toer geworden. Boodschappen doen is een tweemans expeditie. Ik kies eten waar ik bijna niets aan hoef te doen en Gert-Jan pakt alles voor me in tassen en draagt ze naar de auto.

’s Avonds sta ik zo nu en dan met de tuinslang in mijn goede hand te redden wat er te redden valt in de moestuin. Verder is Gert-Jan de pineut, hij moet mijn werk in de stal doen. En het huishouden. Ook mijn lekkere kookplannen voor de Deel-tafel worden in de ijskast gezet. Het gaat de goede kant op met mijn arm, maar ik ben ongeduldig, ik genees niet zo snel als ik zou willen.

En ondertussen duurt de hitte en droogte voort. Buienradar geeft een paar keer kans op kleine buien aan, maar die vallen  niet hier. Onze weilanden bieden een droeve aanblik, dor en bruin.
We hebben gelukkig nog voer voor de koeien en verder is het wachten op regen en koeler weer. Maar deze droogte moet niet lang meer duren, anders wordt het ook voor ons een serieus probleem. Dit is een zomer die ik me nog lang zal herinneren.

About the Author: